Nya projekt

Mercedes Benzs-stjärnan blir min nya samarbetspartners

Den kreativitet som större delen i mitt yrkesliv varit min sällan slumrande samarbetskamrat, lägger sig definitivt inte till vila bara för att jag avslutat ännu en bok. Än en gång har tydligen kreativiteten fyllts på med ny näring som jag nu kommer att strö över ett nytt projekt, det mest exklusiva hittills. Under 80 och 90-talen blev mitt namn känt i Mercedes Benz kretsar med anledning av de flertalet exklusiva och annorlunda broschyrer jag producerade, idag eftertraktade på samlarmarknaden. Nu ska jag göra det igen, en exklusiv typ bilbroschyr om Mercedes Benz mest luxuösa bilmodell 300 som tillverkades mellan åren 1951-1962.

Aldrig hade världen sett en så vidunderligt formskönt skapad bil. Dess mjuka runda linjer flöt samman till en fulländad elegant och pampig bilkaross, vackrare än vad bilvärlden dittills sett. Längst fram i fronten reste sig en av världens mest kända kylarsymboler, Mercedes Benzs-Stjärnan, den som stod för kvalitet och hållbarhet.   En bil som skapades för att ses som ett skulpturalt vackert tilltalande rullande konstverk som beundrades vart den än framfördes.  

I mitt skrivande är det alltid människorna jag låter komma till tals och låter dem berätta om vad i deras liv de mest brinner för. Återigen inspireras jag i mitt skrivande, därför att Arne Malm och Anders Hove är två ganska udda personer som i större delen av sitt liv låtit Mercedesstjärnan lysa inuti deras huvud, intill ”toknördighet”. Det är deras professionella renoveringsliv med Mercedes-Benz 300:or broschyren handlar om. En fascinerande berättelse.