Recensioner

Bakom Kulisserna

Rolf Tibblin skriver.

Min bäste mästare Bo-Ingvar.
Hoppas att du är i fin form och att Din bok Bakom Kulisserna har börjat att sälja.
Jag har nu läst boken två gånger och jag ger DIG HÖGSTA BETYG FÖR DITT SÄTT ATT FORMULERA DIG / MED DIN PENNA GÖRA BOKEN TILL ETT MÄSTERVERK.
STORT GRATTIS OCH TACK FÖR ALLT ARBETE.

OCKSÅ STORT TACK TILL VÅR BRODER TORSTEN FÖR SPONSRINGEN.

Bugar mig djupt! / Rolf Tibblin.

Göran Petersson skriver.

Bo Ingvar har ju skrivit ett antal böcker under åren om de mest skiftande ämnen, den mest kända på senare tid är väl den ” I motocrosslegenders spår”.  Ett fantastiskt bokverk!

Den senaste och alldeles nyutkommen bok  kallar Bo Ingvar för” Bakom Kulisserna ” och handlar om allt som händer under det kringflackande liv som våra hjältar levde före och under träning och tävlingar. Vi 40,-och 50-talister som har haft motorsporten som sitt stora intresse, under uppväxt åren, och med Racing och Mc-Nytt som huvudlektyr under veckorna. Känner kanske igen vissa avsnitt ur Boken men här får vi en helhetsbild om hur livet kunde vara  för våra hjältar.Författaren har  samlat på sig material och minnesbilder under en lång tid och umgåtts med våra hjältar privat därför blir reportagen mycket omfattande och även av privat karaktär. Medmånga bilder som inte har visats förr. Mycket intressant att få komma våra världsstjärnorså in på livet och i många fall även träffa deras familjer.

Vi får följa en ung Bill Nilsson som 17-åring på Saxtorp. En av Bills ständiga konkurrent Sten Storken Lundin avporträtteras givetvis. Belgaren August Mingels var ju en tuff konkurrent till dessa båda.

Vi får också följa Lasse Gustavsson , Gunnar Johansson och Pelle “Mas” Persson m. fleras öden och äventyr!

Rolf Tibblin och Torsten Hallman finns ju självklart med i boken. Båda har ju bidragit med mycket material i form av minnesbilder.

Litoverken och dess chef Kaj Bornebush kan vi följa i  flera artiklar. Litoverken och deras verksamhet kom författaren att få ett speciellt förhållande till. Vi får också två hemma hos reportage hos Torsten Hallman och Rolf Tibblin hur dom lever idag!

Dessa förare är ju bara ett litet urval av förare och deras följeslagare som presenteras i denna bok!

Jag fick själv tillfälle att läsa ett litet stycke av den  nu i helgen och blev mycket imponerad av allt material,och bilder från våra motocross-ambassadörers liv och leverne under dessa år!

Premiärvisning  för nya boken blir på Sviesta och 58-Års Racet nu på  helgen  den 5-6 augusti! Då kan du köpa boken direkt av författaren för 400:- Och samtidigt få den signerad!Man kan även beställa den på hemsidan:www.landsbygdensbok.se

Lycka till med många kvällar med intressant läsning!

Hälsningar Göran Petersson

Håkan Rosborg på BTJ skriver bland annat.

Vi har här en fortsättniong på den innehållsrika beskrivningen av svenska stjärnförare i motocross på 1950- och 1960-talen, den s.k. fyrtaktseran. Nu får vi med författarens hjälp ännu starkare personliga möten med Tibblin, Hallman, Bill Nilsson, Lundin, Nygrenm.fl.

Bakom Kulsiierna är mycket roande, en bladvändare svår att lägga ifrån sig.

Helhetsbetyg 4/5.

Vill ni läsa hela recensionen finns den i BTJ-häftet nr 24, 2023