Tidernas hästaffärer, en annorlunda hästbok

Berättelser i ord och bild om hästhandlaryrket från förra seklets trettiotal till vår tids moderna hästhandlare. Följ med en dag på Sjöbo hästmarknad 1973. Bilderna är ett unikt tidsdokument i en atmosfär med ett ”vingslag” från fyrtio och femtiotalen, där ett flertal av människorna på bilderna sågs som ”fullblodsoriginal”.  En bok fylld med mustiga berättelser om hästfolk och hästar från förra sekelskiftet fram till våra dagar. Men också hästar fotograferade i vackra naturomgivningar. Läs allt i vår bok om tidernas hästaffärer.

Till alla ni som bedriver verksamhet inom ridsporten. Ni erbjuds att sälja boken ”Tidernas hästaffärer” mot kommission.

Till dig som ansvarar för ekonomin i klubben eller föreningen så är ni välkommen att kontakta mig om intresse finns för att sälja boken. Ni får då två kartonger tillsänt er (18 böcker). Efter att ni sålt böckerna fakturerar jag er och ni behåller den överenskomna provisionen. kontakta oss för mer information.

Läs om den kända hästhandlarsläkten Löfgrens som under flera decennier besökte hästmarknaderna runt om i vårt land. I slutet av nittiotalet introducerade ungdomarna Titti och Christer världens största kallblod Shiren i vårt land. De blev framgångsrika hästhandlare som fick uppleva ett rikt hästliv och många spektakulära händelser.

En av vår tids mest kända hästhandlare är Johan Ifverson, som ofta syns deltaga som medarrangör för de större evenemangen på Flyinge. På hästauktionerna runt om i Europa händer det ofta att han ropar in ännu ett fint hingstföl. Kort sagt ett fantastiskt innehållsrikt hästliv för hästhandlaren Johan Ifverson. Sonny Andersson och Per Gill är några av de hästhandlare som årligen tog sig till Sjöbo hästmarknad. Precis som deras vänner gjorde, såg de marknadsdagen som lite av årets ”julafton”. Läs om hur de upplevde marknaden och lite om deras liv med hästar.

Boken ”Tidernas hästaffärer” kommer att finnas ”på disk” och kan sändas som postpaket två veckor innan julen 2019, lagom som julklapp alltså.

Bokens format: 250×250 mm 228 sidor, Hårda pärmar med läsband.

Beställ din bok här.

Boken kostar 390:- inlusive frakt.

Boken Tidernas hästaffärer

Address

Den 19 December 2019 skerv Landskronaposten en artikel om oss och vår bok. Här kan du läsa artiklen.

Eller på Helsingborgs dagblad här.